 |
Krásný podzimní čtvrtek přeji ❤️
Vypadá to, že tepleji už na delší dobu nebude. Proto začneme trávit více času doma a změní se i naše chutě - svěží lehká jídla nahradí ta hřejivá a pořádně výživná, ve kterých bude stále častěji hrát hlavní roli maso.
Mám pro vás další poodhalení chystané kuchařky, což tak trochu "nenápadně" naznačuji úvodním obrázkem balíčku 📦 Všimli jste si ho?
|
Co vás v dnešním newsletteru čeká?
- Masové kuličky v houbové omáčce
- Z čeho a co vařit v říjnu?
- Název nové kuchařky a pár drbů ze zákulisí
- Pořádná dávka masa
- Další filmový kulinářský tip
|
|
|
|
Nový recept: Masové kuličky v houbové omáčce
|
 |
Houbařské sezóně už bohužel odzvonilo. Ale pokud máte nějaké houby schované v mrazáku, nebo vás v obchodě zaujme vanička těch kupovaných, pak určitě vyzkoušejte tyhle úžasně šťavnaté masové kuličky v hebké houbové omáčce. Doufám, že si pochutnáte stejně jako já ❤️
|
Kouknout na recept |
Recept je (jako vždy) přirozeně bezlepkový, bez vajec a lze ho připravit i bez mléčných výrobků. Odpovídá stravovacím stylům Keto, Low Carb, Primal a po drobné úpravě z tipů i Paleo a Whole30.
|
|
|
|
Z čeho vařit v říjnu?
V minulém newsletteru jsem zapomněla upozornit na aktuální sezónní suroviny, tak se zpožděním napravuji nyní. Zde najdete seznam říjnových sezonních surovin, a to včetně všech receptů, které si z nich můžete připravit. Je to přesně 200 dobrot, takže je určitě z čeho vybírat.
Drby ze zákulisí nové kuchařky
Neúprosně se blíží den D, tedy termín odevzdání tiskových dat do tiskárny. Všechny recepty už mám sepsané, nafocené a teď je potřeba všechno detailně zkontrolovat. A ideálně třeba tak milionkrát, protože šotek je vážně mrška. Mám pocit, že mi vždycky v noci zpřehází to, co už jsem prošla 🙈 A že toho je ke kontrole opravdu hromada! Receptů bude totiž ještě víc než ve Voňavé kuchařce, celkem 170. Nová kniha bude také pěkný macek - vyšla na 704 stran a vážit bude přes 2 kila! Dokonce jsem nakonec musela i nějaké recepty vyřadit, abych se do počtu stran vešla. Ale nebojte, nepřijdete o ně. Průběžně je budu přidávat do aplikace a některé i na stránky. Ostatně i ty kuličky v houbové omáčce původně vznikly pro novou kuchařku.
Možná vás zajímá, zda bude nová kuchařka dostupná ještě letos. Ano, snažím se o to. Vážně pro to dělám maximum. Ale pořád je tolik věcí, které se můžou pokazit. A že už se jich doteď pokazilo! Velmi narychlo jsem musela hledat novou jazykovou korektorku i redaktorku, kleknul mi počítač a přišla jsem o některá data, ceny papíru v tiskárnách lezou nahoru rychleji než Adam Ondra na olympiádě, zdražují všechny služby a já to všechno musím akceptovat. Proto zatím nechci slibovat "Na mou duši, na psí uši". Držte mi moc prosím palce, ať to všechno zase dobře dopadne.
A jak se bude nová kuchařka jmenovat?
Tisková data sice ještě nejsou v tiskárně, ale já díky šikovnosti grafiků už teď vím, jak bude nová kuchařka přesně vypadat. A vy teď díky obrázku níže i to, jak se bude jmenovat. Tohle je 704 stran budoucí Svěží kuchařky.

|
|
|
|
To je MASO!
Příprava nové kuchařky je fakt pořádné maso 😀 Ale v tomhle případě myslím opravdu maso jako maso. I když naprostou většinu mého jídelníčku tvoří zelenina, právě tahle surovina je mou druhou nejoblíbenější, a to ve všech možných podobách 🍗 Zejména jakmile se ochladí, jako právě teď 🌧
Jestli to máte podobně, vybrala jsem pro vás na inspiraci takové recepty, kde maso hraje tu hlavní (a často jedinou) roli ♥️ Dejte mi vědět, který z nich vyzkoušíte, nebo už jste dokonce uvařili. Já se třeba už teď těším na pečené řízečky a trhané vepřové. Mňam! 😋 Všechny recepty, kde hraje hlavní roli maso najdete u mě na stránkách.
|
|
|
|
|
|
Filmové kulinářské okénko
Šéfkuchař na grilu, v originále Chef, je moc milý snímek o kuchaři Carlu Casperovi, který se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro, prostě foodtruck. Jde o kultivovanou, milou komedii, plnou sympatických herců. Hlavně je ale plná dobrého jídla a pozitivní energie. Přesně to teď potřebuju, takže za mě palec nahoru 👍

|
|
|
|
Budu ráda, když mi odpovíte
Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂
|
|
|
|