Hoďte to na gril. Vražedné tempo. Plyn, nebo dřevo? V každém případě omáčky, dipy, koření a saláty!

Zobrazit v prohlížeči
Nejen Paleo Snadno recepty

Vyzkoušejte: Omáčka Chimichurri

 

Jakmile se přiblíží grilovací sezóna, okamžitě si vzpomenou na tuhle mega jednoduchou, ale přitom chuťově naprosto dokonalou argentinskou bylinkovou omáčku, kterou připravíte doslova za pár minut. K perfektně upečenému steaku či grilované zelenině je to ta pomyslná třešnička na dortu, která každé sousto dovede k dokonalosti. ❤️

 

Kouknout na recept

Recept je přirozeně bezlepkový a díky své jednoduchosti, s použitím pár základních surovin, vyhovuje všem stravovacím stylům, které u mě na stránkách najdete. Ať je to Keto, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Vegetarián nebo Whole30.

 

 

Co se u mě děje

 

Díky moc za odpovědi na minulý newsletter

Chci všem moc poděkovat za zpětnou vazbu na minulý newsletter, kde jsem řešila změnu jména PaleoSnadno. Jste úžasní, přišlo mi téměř 200 odpovědí! I když bych moc ráda každému z vás osobně napsala, není to v mých silách. Tak vám chci všem poděkovat alespoň touto cestou. Děkuju, moc jste mi pomohli 🙏🏻❤️
PS: Pokud by vás zajímal výsledek, tak nejčastěji jste hlasovali za ponechání současného názvu, nebo přejmenování na PodleGrusovky.cz. Přišlo i pár velmi zajímavých nápadů na další jména. Díky moc!

Vražedné pracovní tempo
Posledních pár týdnů bylo pracovně doslova vražedných a asi to tak ještě nějakou dobu bude. Nechci si tu stěžovat na hromadu práce. Vše, co dělám, mě baví a je to má volba, ale řekla jsem si, že by vás mohlo zajímat, co vše řeším, a nechat vás nahlédnout do zákulisí. 

 

Vymýšlím stále nové recepty do připravované kuchařky. To znamaná uvařit, ochutnat, vyladit, uvařit znovu, chytnout dobré světlo, připravit scénu, nafotit, spočítat výživové hodnoty. Někde mezi tím dát z poznámek dohromady obsah receptu, pak ho slohově učesat a připravit ke korekturám. Občas se to nepovede a celé kolečko si zopakuji. Do toho jsem musela nečekaně v rychlosti najít novou profesionální korektorku a redaktorku pro knihu. To vyžadovalo mnoho telefonátů a hledání kvalitního spolehlivého člověka, který má v dnešní době prostor na čtení a kontrolu mých podrobných receptů. Našla jsem, hurá! 

 

S jedním dodavatelem řeším překvapení, které bude přiložené ke každé nové kuchařce. Zatím neprozradím, o co jde 🙂 Pár telefonátů a e-mailů to zabralo. Teď mám na stole nabídky, ze kterých si musím vybrat. No a kromě toho jsem se rozhodla pohrát si i s balením nové knihy. Chci, aby už rozbalování zásilky převzaté od dopravce pro vás byl malý zážitek. Takže jsem se ponořila obalových materiálů a studia možností obalových technik. 

Někde mezi tím vším se mimo denní rutinu ozve pes, že potřebuje nutně vyvenčit. Já musím všeho nechat, vypnout sporák nebo přerušit focení a vyrazit s Annie na procházku. Je už hodně stará a bohužel nemocná, tak nepočká, než si dokončím svou práci. Ale je to láska, tak co bych pro ní neudělala. 

 

Do toho všeho se snažím vměstnat i takové ty pravidelné věci, jako jsou nové recepty na stránky, do aplikace, příspěvky na sociální sítě a tento newsletter. 

 

Už se strašně těším, až to všechno zkompletuji a kniha bude na světě. Pak si na chvíli oddechnu a alespoň týden nebudu dělat vůbec nic 😀 Ještě to pár měsíců zabere, ale mám pocit, že začínám vidět světlo na konci tunelu 👀. Tak mi držte palce ❤️

 

 

 

 

 

Rozpalte grily

 

Prázdniny jsou tradičně ve znamení grilování a letní pohody. Ať máte ty grilovačky pořádně barevné, vypsala jsem pro vás tipy na různé omáčky, dipy, koření, saláty, přílohy a další mňamky, které se můžou při grilování hodit. Kompletní seznam vybraných receptů najdete u mě na facebooku. Tady je jen takové nakouknutí.

 

 

 

Kuřecí špízy Satay s kešu omáčkouKuřecí špízy Satay s kešu omáčkou

 
Coleslaw

Coleslaw

Burger na máslové dýni se zelným salátem

Burger na máslové dýni se zelným salátem

BBQ barbecue omáčka

BBQ barbecue omáčka

 
Guacamole

Guacamole

Salát z pečených paprik

Salát z pečených paprik

 

Jaký gril je nejlepší? Dřevěné uhlí, nebo plyn?


Univerzální odpověď na tuto otázku neexistuje. Záleží na podmínkách použití, preferencích a chutích každého z nás. Kromě uhlí a plynu může někdo upřednostňovat i grily elektrické. Výrobce grilů Big Green Egg má na svých stránkách pěkně zpracovanou tabulku s rozdíly mezi grily. Zaujal mě i článek na Alze o výběru správného grilu. Jestli už gril máte, není co řešit. Jestli o nákupu uvažujete, zas tak moc si s výběrem hlavu nezatěžujte. Důležitá je hlavně pohoda u grilu, ne na čem maso a zeleninu obracíte. 

 

Budu ráda, když mi odpovíte

 

Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂

Mějte se krásně a vypečeně!

👩🏼‍🍳 Lucka Grusová z PaleoSnadno

autorka Voňavé kuchařky. Už ji máte doma? 

Lucie Grusová