Raz dva, a tři už je moc. E-kuchařky znovu a lépe. Malá změna, taky změna. Nakrájet, rozdrtit, rozmáčknout.
|
|
|
|
Krásný propečený den,
dnes spolu budeme vařit rychle. Protože doba je rychlá. Posílám pár fofr novinek a také tip jak z česneku vymáčknout maximum. Pojďme bleskově proletět dnešním newsletterem.
|
Co vás v tomto e-mailu čeká?
- Nový recept, který stojí za to vyzkoušet
- Informace ze zákulisí - na čem právě pracuji
- Rychlé recepty raz dva
- Tip do vaší kuchyně
|
|
|
|
Vyzkoušejte: Čokoládový termix
|
 |
Termix neboli termizovaný tvaroh... Pokud hledáte snadný recept na dezert a jste milovníci čokolády, tuhle léty prověřenou klasiku určitě vyzkoušejte. Samotná příprava zabere pouhých pár minut a pak už stačí jen chvilku počkat, než termix správně ztuhne. Jako malá jsem se po něm mohla utlouct. Měli jste to taky tak?
|
Kouknout na recept |
Domácí čokoládový termix odpovídá stravovacím stylům Low Carb a Primal. Je přirozeně bezlepkový, bez použití vajec a potěší i vegetariány
|
|
|
|
A co se zrovna peče u mě v kuchyni?
E-kuchařky znovu a lépe
První e-kuchařky jsem vydala v roce 2016. Pět let je v kuchyni dlouhá doba. Myslím, že některé recepty už zaslouží naházet do hrnce, promíchat, okořenit a vykouzlit z nich úplně nové, šťavnaté a voňavé e-booky. Aby recepty nejen lákaly k vyzkoušení, ale také se s nimi dobře pracovalo. Aby se e-kuchařky daly snadno vytisknout, protože vím, že to tak spousta z vás dělá. Proto budou zpracované na formát klasického kancelářského papíru A4 a každá z nich bude mít 2 varianty - s fotkami a bez nich (abyste zbytečně nespotřebovali hromadu náplní do tiskárny). Záleží jen na vás, zda se vám bude lépe vařit třeba z tabletu (podle barevné verze s fotkami), nebo si vytisknete a svážete do šanonu tu bez fotek. Budete mít automaticky k dispozici obě.
Ještě mě s tím čeká hodně práce a zabere to několik měsíců. Ale než se mi to podaří, tak jsem většinu starších e-booků zlevnila. Pokud jste o jejich nákupu uvažovali a nechce se vám čekat na novou podobu, můžete aktuální slevu využít.
Změny na úvodní stránce
Možná jste si toho všimli, možná ne. Ale mám na webu drobně upravenou úvodní stránku. Snažím se ji co nejvíce zpřehlednit, proto jsem zmenšila hlavičku a soupis nově přidaných receptů je bez úvodních popisků. Plánuji hned na úvod udělat rozcestník na nejčastěji hledané kategorie receptů - hlavní jídla, snídaně, dezerty atd. Co si o takové změně myslíte? Pomůže vám to?
|
|
|
Chcete mít jídlo hotové raz dva... a tři už je dlouho?
Většina z vás na hodiny strávené v kuchyni nemá čas. Nedělám si o tom iluze. Mám ale řešení. Prošla jsem své recepty a vybrala ty, které stojí za vyzkoušení a hlavně u nichž první sousto slastně ochutnáte nejpozději do 30 minut od otevření lednice. A dost možná při tom stihnete umýt i nádobí 🙂
Mám jich mnohem víc, ale nechci vám zahltit e-mail. Všech 56 receptů, které připravíte za méně než 30 minut, najdete u mě na webu v sekci Rychlovky.
|
|
|
|
|
|
Tip do vaší kuchyně
Máte doma lis na česnek? Přiznám se, že já ne. Hrozně mě rozčilovalo ho čistit a hlavně… Víte, že česnek chutná úplně jinak podle toho, jak ho nakrájíte nebo rozdrtíte? Proto k jeho zpracování používám už jen nůž, abych si s výslednou chutí mohla hrát. Česnek uvařený v celku je krásně sladký, najemno utřený výrazně voní a štípe, nakrájený na kostičky či plátky kombinuje obě předchozí chuti. V krátkém 3minutovém videu mrkněte pod ruce Jamiemu Oliverovi. Třeba se pak zbavíte mytí mačkadla jako já 🙂
|
 |
|
|
Nebojte se odpovědět
Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co naopak ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru srdečně povoleno 🙂
|
|
|
|
Mějte se fofrkrásně!
👩🏼🍳 Lucka Grusová z PaleoSnadno
autorka Voňavé kuchařky. Už jí máte doma?
|
|
|
|
|
|