🍟 Boží (nejen) zeleninové hranolky. Nepříjemné, ale nutné zdražení je za námi. Tištěná kniha + e-book = ? Novinky o kalendáři na rok 2023. 9 luxusních příloh, které si zamilujete.
|
|
|
|
Krásný, už skoro letní den ☀️
Alespoň podle teplot v posledních dnech to vypadá spíš na léto než na jaro a příroda vyloženě září. Tak ať si pořádně probarvíme i talíře, podíváme se dnes společně hlavně na přílohy. Protože právě ty nejčastěji řešíte při změně stravy. Vybrala jsem pro vás opravdu bohatou a pěkně barevnou dávku inspirace. Stačí vybrat si, na co máte právě chuť.
Rok 2022 sice ještě není ani v polovině, ale já už několik týdnů pečlivě připravuji dobroty do kalendáře pro příští rok. A myslím, že se máte na co těšit! Nakoukněte se mnou pod pokličku příprav.
Vždycky mi dobře poradíte, proto se vás i dnes na něco zeptám. Zajímalo by mě totiž, zda využíváte Balíkovnu a jaký máte vztah k elektronickým knihám.
|
Co vás v dnešním newsletteru čeká?
- Hranolky (nejen) z celeru, tuřínu, kedlubny nebo vodnice 🍟
- Nemilé zdražení je za námi, ale mám i jednu dobrou zprávu
- Tištěná kniha + její elektronická verze. Jak jste na tom?
- Jak to vypadá s kalendářem na rok 2023
- 9 luxusních příloh, které si zamilujete
- Dobře vařit může každý
|
|
|
|
Nový recept: Hranolky z celeru, tuřínu, kedlubny nebo vodnice (plus pár tipů navíc)
|
 |
Hranolky nemusí být nutně jen z brambor. Pravda, ze zeleniny nebudou nikdy tak křupavé jako ty smažené bramborové. Ale to vůbec neznamená, že si na nich nepochutnáte! Vyzkoušejte. Věřím, že budete příjemně překvapení ❤️
|
Podívat se na recept |
Recept je (jako vždy) přirozeně bezlepkový, bez vajec a kromě Keto vyhovuje úplně všem stravovacím stylům. Pochutnají si na něm samozřejmě i vegetariáni. A pokud se nevyhýbáte mléčným výrobkům, najdete v něm i tipy na přípravu opravdu pěkně křupavých hranolků.
Jen tak mimochodem - jaké slovo vám tam automaticky skáče, když skloňujete "hranolky"? Steak s "hranolky", nebo "hranolkami"? Vím, co je správně, ale stejně si to musím hlídat 😀 Jak to máte vy? Napište mi. Vážně by mě to zajímalo.
|
|
|
|
Nemilé, ale nutné zdražení je za námi. Teď chystám jednu příjemnou novinku!
Jak jsem v minulých e-mailech již psala, od 1. května jsem byla nucena zdražit. Cena velkých tištěných kuchařek se navýšila o 49 Kč, Jídelníčky na hubnutí a hubnoucí diář o 9 Kč. Zdražila bohužel i doprava. Doufám, že to pochopíte a odpustíte mi to 😊 A kde je ta novinka? Během následujících dní se mi snad podaří zprovoznit Balíkovnu od České pošty, která by měla vycházet cenově lépe než Zásilkovna. Tak než se do toho vrhnu (protože to není práce na pár minut), zajímalo by mě: Jak vy a Balíkovna? Využíváte jejich služeb?
Tištěná kniha + její elektronická verze?
Když už budete v psaní odpovědi ohledně Balíkovny, můžete mi prosím připsat ještě jeden svůj názor? Přemýšlím o cenově zvýhodněné kobminaci tištěné kuchařky a její elektronické verze. Zajímalo by vás to? Využili byste to? Říkám si, že mít doma na vaření tištěnou knihu je super, ale její elektronická verze v mobilu třeba pro nakouknutí při nákupu nebo při vaření na chalupě by se také mohla hodit. Využíváte těchto kombinací i u jiných knih? Byl by pro vás takový cenově zvýhodněný balíček zajímavý?
Přípravy kalendáře 2023
Dokončuju přípravu nových receptů, abyste i v dalším roce měli každý týden po ruce pestrou inspiraci na vaření těch nejlepších dobrot. Myslím, že se máte vážně na co těšit! Dala jsem si opravdu záležet 😊 Ještě mě čeká pár tématických receptů na Velikonoce, Vánoce a Silvestr a pak se pustím do té méně zábavné, ale nutné části příprav nového kalendáře. Musím podrobně zkontrolovat veškerý text, aby se vešel do určených míst (někdy jsou ty kolonky straaašně krátké!), odstranit všechny překlepy (netušili byste, kolik jich člověk naseká, i když se snaží soustředit), spočítat výživové hodnoty všech jídel (zřejmě zavařím kalkulačku), recepty rozdělit do jednotlivých týdnů podle aktuálně dostupných surovin (ať vás třeba v zimě neposílám jako Mařenku ke 12 měsíčkům pro jahody), vypočítat a podrobně vypsat všechny začátky a konce půstů podle fází měsíce. A pak vše pročíst znovu a znovu a znovu... Ale dělám to ráda, protože vím, že hodně z vás se mnou takhle vaří už několik let ❤️
|
|
|
Přílohy 🍟
Hned po pečivu jsou to asi nejvíce hledané recepty, když řešíte nový způsob stravování anebo si chcete zpestřit ten stávající. Možná to ze začátku může vypadat, že vlastně nic nemůžete, že to bude nuda na talíři. Ale já myslím, že je to právě naopak! Koukněte na ty barvy! 🙂 Stačí si vybrat, na co máte chuť ❤️
|
|
|
|
|
|
Dobře vařit může každý
Tato věta, která je ústředním motivem roztomilého filmu Ratatouille. Radost z vaření totiž nemusí být vyhrazena jen nějaké kulinářské elitě. Dobře a rád vařit může úplně každý. Stačí do jídla přidat špetku lásky a ochotu zkoušet nové věci, ale zároveň mít úctu k prověřeným receptům. Ve výběru příloh sice recept na oblíbené francouzské ratatouille nemám (myslím, že bych to měla brzy napravit), ale vy si ho můžete připravit po zhlédnutí této skvělé animované pohádky. Filmové okénko jsem už nějaký čas v newsletterech zanedbávala, tak to teď napravuji a zvu vás ke shlédnutí Ratatouille. Pokud jste film neviděli a myslíte, že je určený jen pro děti, dejte mu šanci. Je to totiž hlavně skvělá podívaná a příběh o jídle a lásce k němu.

|
|
|
|
Budu ráda, když mi napíšete
Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂
|
|
|
|
Mějte krásný (už skoro letní) den!
👩🏼🍳 Lucka Grusová z PaleoSnadno
autorka Voňavé a Svěží kuchařky. Už je máte doma?
|
|
|
|
|
|