Co mají společného tartaletky, nakládané cukety a kuřecí karbanátky? Dárek ke Svěží kuchařce. Červené recepty z řepy. Video z tisku knihy.

Zobrazit v prohlížeči
----------------------------
Odhlásit z newsletteru
Nejen Paleo Snadno recepty

Nový recept: Křehké (nejen) letní tartaletky ze Svěží kuchařky

 

Dršťková polévka z hlívy

Až v létě na zahradě, v lese (nebo obchodě 😀) nasbíráte voňavé borůvky, ostružiny či maliny, určitě si vzpomeňte na tento recept a připravte si křehké tartaletky, plněné ovocným rozvarem a svěžím vanilkovým krémem. Ale pochutnat si na nich můžete klidně i teď v zimě. Tip, jak na to, najdete na konci receptu. Ať chutná ❤️

 

Kouknout na recept

Recept je (jako vždy) přirozeně bezlepkový a odpovídá stravovacím stylům Low Carb, Primal a s drobnou úpravou i Paleo. Pochutnají si na něm i vegetariáni. 

 

d

Nakládané cukety s domácím „balkánským“ sýrem

Kuřecí salát


Až zase bude plná sezóna cuket a vy už nebudete vědět, jak je zpracovat, rozhodně si vzpomeňte na tento recept a připravte si nakládané cukety (cuketové matjesy). Chutnají i těm, kteří se jinak téhle zelenině vyhýbají. A když salát doplníte i domácím "balkánským" sýrem, úspěch je zaručen ❤️

Kuřecí karbanátky s ředkvičkovým salátem


Mleté drůbeží maso bývá po upečení poměrně hodně suché. Když k němu ale přidáte například houby, špenát, cibuli, dýni, řepu nebo ředkvičky, pomůže mu to doplnit chybějící šťavnatost. Pokud navíc karbanátky doplníte svěžím zeleninovým salátem, každé sousto vás vynese na vrchol blaha ❤️

Co tyto tři recepty spojuje?

Samozřejmě Svěží kuchařka. Jedná se o 3 ukázkové recepty, které jsem zveřejnila na stránkách. Dalších 10 receptů a celkem 74 stránek najdete v ukázce Svěží kuchařky
 

Dárek ke Svěží kuchařce

Předprodej nové kuchařky je v plném proudu. V pondělí skončila další slevová akce a cena znovu o kousek vyskočila. Stále ale máte možnost Svěží kuchařku pořídit v předprodeji výrazně výhodněji oproti ceně, která bude platit, až knihy dorazí na sklad (což už by mělo být za "pár" dní 🤩).

Výhodně předobjednat SVĚŽÍ KUCHAŘKU

nedávném e-mailu jsem se rozepsala o tom, jak přistupuji ke knihám, výběru papíru a materiálů pro kuchařku. Jak mám nové knihy ráda, protože krásně voní a listování v nich nic nenahradí. Snažím se, abyste takový zážitek prožili i s mojí novou kuchařkou. Proto pro ni volím jen to nejlepší a v nejvyšší možné kvalitě, na kterou jsem schopna dosáhnout. 

Navíc chci mít pro vás i nějaké překvapení, něco, co žádná jiná kniha nemá. Tentokrát jsem jako dárek připravila něco, co vám pomůže při orientování se v kuchařce. Praktickou vychytávku, kterou (doufám) oceníte. Protože ale jde o překvapení, tak toho nebudu víc prozrazovat 😊 Chci, abyste si ho užili, až začnete otevírat balíček a rozbalovat knihu. Třeba pod vánočním stromečkem 🎄 Budu pak moc ráda, když mi dáte vědět, jak se vám dárek k nové Svěží kuchařce líbí a jak ho používáte.

 

Červená řepa 

 

Že v chladnější části roku chybí místní zelenina? Ale vůbec ne! Po všech rajčatech, paprikách a okurkách přichází na řadu třeba dýně, kapusta, zelí, kapustičky, celer, mrkev, petržel, tuřín, ředkev, vodnice, kadeřávek... a ČERVENÁ ŘEPA. Ať se s touhle typickou podzimní (a zimní) surovinou v kuchyni nenudíte, přináším pár receptů pro inspiraci 

Brownie dort z červené řepyBrownie dort z červené řepy

 
Zelný salát s červenou řepou

Zelný salát s červenou řepou

Dušené zelí z řepy a kedlubny

Dušené "zelí" z řepy a kedlubny

Gravlax

Gravlax - naložený losos 

 
Salát z pečené červené řepy

Salát z pečené červené řepy

Poctivý boršč

Poctivý boršč

Nakouknutí za přísně zavřené dveře tiskárny

Zajímá vás, jak taková výroba knihy probíhá? Když jsem se v tiskárně Tisk Centrum byla podívat na první nátisky kuchařky, musela jsem si ten neuvěřitelný šrumec prostě natočit. Dali jsem dohromady krátké 2minutové video z tiskárny, kde uvidíte téměř celou výrobu knih. Uvidíte, jak probíhá tisk na obrovské papírové archy. Jak se ty mega papíry strojově složí, svážou se nitěmi, všijí se do nich záložky, celý ten obrovský štos se ořízne, vyrobí se desky, zalaminují a slepí s vnitřkem knihy dohromady. Pak je potřeba každou knihu zkontrolovat (dělají to ručně!!!) a zatavit do fólie. A mezi tím je určitě halda dalších kroků, na které jsem zapomněla. To vše se děje mezi obrovskými rachotícími stroji, hromadami papírů a knižních polotovarů, které čekají na dokončení. Naprosto nechápu, že se v tom v tiskárně vyznají. Byla jsem jak v Jiříkově vidění, pořád se na něco ptala a neustále se divila 😮 Asi jsem jim nepřipadala jako nejostřejší tužka v penále 😄 Mají můj obrovský obdiv! Tak koukněte na video ze zákulisí jinak přísně zavřené velkotiskárny.

 

 

Budu ráda, když mi odpovíte

Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂

Mějte krásně barevný podzim!

👩🏼‍🍳 Lucka Grusová z PaleoSnadno

autorka Voňavé a Svěží kuchařky. Už je máte? 

Lucie Grusová