Promazávám e-maily. I guláš má svou doménu. Namažte je na chleba. Hrnec, rendlík nebo kastrol? 

Zobrazit v prohlížeči
Nejen Paleo Snadno recepty

Vyzkoušejte: Segedínský guláš

 

Segedínský guláš

Možná vám udělám trošku vítr v hlavě, když napíšu, že segedínský guláš není vůbec guláš a nemá nic společného s maďarským městem Segedín (Szeged). On je to totiž správně perkelt a v Maďarsku ho označují jako sikulský. Ale ať už tohle jídlo z jednoho hrnce nazveme jakkoli, rozhodně stojí za uvaření. 

 

Kouknout na recept

Kdyby vás podrobněji zajímal původ téhle dobroty, tak více informací najdete na stránkách segedinsky-gulas.cz. Netušila jsem, že i segedín más svou doménu a webové stránky 🤣

 

 

Co se mi honí hlavou?

 

Moje newslettery

Vymazala jsem ze své databáze okolo 10 tisíc neaktivních kontaktů. Rozhodla jsem se udělat v e-mailech pořádek a dát jim pevný řád. Budu samozřejmě moc ráda za zpětnou vazbu a vaše doporučení.

Jak se někdo dostane do mého e-mailingu? Většinou přihlášením k odběru novinek, případně objednáním nějaké kuchařky, diáře či kalendáře u mě na webu. 

Jaké zprávy vám pak posílám? Těm z vás, kteří jsou u mě noví, se nejdříve přes e-mail blíže představím (ať víte, kdo vám to vůbec píše), pošlu vám pár informací o stravovacích stylech, kterým se věnuji, a na ochutnávku doporučím několik receptů, které se mnou ostatní vaří nejraději. A pak už je to jen a jen o nových receptech a o tom, co se u mě právě šustlo. Každých 14 dní posílám tento (už snad) pravidelný newsletter, abyste mi lépe viděli pod pokličku. 

Z mé databáze kontaktů je samozřejmě možné se kdykoliv odhlásit jediným kliknutím na odkaz, který je (jak bývá dobrým zvykem) na konci každého mého e-mailu. 

Jakmile o mé recepty přestanete mít zájem, budu ráda, když se odhlásíte. Vážně 🙂 Nechci otravovat, nechci, aby mé zprávy někdo považoval za spam. Za vytvořením jednoho newsletteru je spousta práce a proto by měl být doručen jen lidem, které zajímá a kterým přinese nějakou přidanou hodnotu. 

Byla bych moc ráda, kdybych měla kontakt na lidi, kteří se mnou rádi vaří a na můj newsletter plný receptů se budou těšit. Vytvoření takové komunity vyžaduje samozřejmě z mé strany nejen hromadu receptů, ale také pravidelnost. Proto můžete nově očekávat dávku receptů a zajímavých tipů do kuchyně jednou za 2 týdny vždy ve čtvrtek.

Jak to vidíte vy?
Chodí vám z ode mě moc e-mailů, nebo naopak málo? Chybí vám v nich něco? A odebíráte ještě nějaké zajímavé receptové newslettery?  

 

 

 

Máznu je na chleba

 

Začala jsem mazáním a ještě chvíli u něj zůstanu. Jakmile se oteplí, dostávám zase chuť na jídlo, kterému jsem přes zimu moc neholdovala. Na pomazánky 😋 Jestli to máte podobně, tak tady je pár barevných tipů na víkend, které si můžete namazat třeba na jogurtový chleba či nějaké krekry. Všechny mé pomazánky najdete také na webu.

 

Ředkvičková pomazánka

 

Hermelínová pomazánka

Topinková hermelínová pomazánka

Lilkový tatarák

 

Domácí lučina

Bůčková pomazánka

Tvarůžková pomazánka

 

Kuřecí paštika s brusinkami

Květákový hummus

 

Tip do vaší kuchyně


Přiznám se, že jsem v tomhle byla ještě nedávno úplný neznaboh a jednotlivé názvy používala, jak mě zrovna napadlo. Ale při práci na nové kuchařce (kde samozřejmě nechci psát nesmysly) jsem zjistila, že hrnec vážně není to samé jako kastrol nebo dokonce rendlík. Takové malé objevení Ameriky! 😃 Jestli si v tom chcete udělat taky pořádek, tak tady najdete super článek, po jehož přečtení už vám bude jasné, k čemu slouží hrnec, kastrol nebo rendlík a jaký je mezi nimi rozdíl

 

Nebojte se odpovědět

 

Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂

Mějte se mazaně a ať chutná ❤️

👩🏼‍🍳 Lucka Grusová z PaleoSnadno

autorka Voňavé kuchařky. Už jí máte doma? 

Lucie Grusová