Hoďte to (za hlavu) na gril! Úžasná řecká letní pochoutka, kterou prostě MUSÍTE ochutnat. Kdy bude kalendář 2023? Mám tvořivou. Jednoduchá pravidla grilování.
|
|
|
|
Krásný prázdninový den!
Léto to rozpálilo plnou silou, lidé si užívají dovolené a teplé večery vyloženě vyzývají ke grilovačkám. Tak než hodíte nějakou tu flákotu masa na gril, nakoukněte, co tu dnes pro vás mám, protože inspirace není nikdy dost. Výběr masa, sýrů či zeleniny na grilování je důležitým krokem k úspěchu. Vše ale můžete posunout ještě o stupeň výš, když k nim na stole přidáte různé saláty, omáčky a dipy. Správná grilovačka prostě musí být barevná! 😍
|
Co vás v dnešním newsletteru čeká?
- Skvělé řecké tzatziki s křupavými halloumi chipsy
- Kdy už bude kalendář 2023?
- Políbila mě kuchařská múza
- Mňamky ke grilu
- Jednoduchá pravidla králů a královen grilování
|
|
|
|
Nový recept: Řecké tzatziki s křupavými halloumi chipsy
|
 |
Jak připravit opravdu dobré tradiční řecké tzatziki? Stačí dodržet pár základních bodů, jako je hustý jogurt, dobře vymačkaná okurka a to správné dochucení. Někdy stačí vážně velmi málo, abyste z pár surovin vykouzlili tu největší pochoutku! ❤️ A tahle se ke grilu bude extra hodit!
|
Kouknout na recept |
Recept je super jednoduchý, s použitím pár základních surovin, přirozeně bezlepkový, bez masa a vajec. Vyhovuje stravovacím stylům Keto, Low Carb, Primal a zamilují si ho i vegetariáni.
|
|
|
|
Co se u mě děje
Kdy bude k dispozici kalendář 2023?
Pár z vás se mě ptalo, kdy bude k dispozici kalendář s recepty na rok 2023. Slibuju, že vám dám jako jedněm z prvních vědět, až bude skladem. Předběžně počítám s termínem někdy okolo poloviny září. Přesná doba dodání závisí na mnoha okolnostech, pokazit se může tolik věcí! Ale moc doufám, že bůh tisku a štěstí při mě bude stát a vše klapne jak má. V newsletteru, který vám přijde 1. září, snad už pošlu přesné info a s ním možná i nějaké malé překvapení 😊
Mám tvořivou
Na přípravu opravdu zajímavých a chutných receptů potřebujete hromadu inspirace, nápadů a to správné vnitřní rozpoložení. A to ne vždycky jde. Někdy se prostě nedaří, ať se snažíte sebevíc. Recepty taháte z paty, na jejich focení jako kdyby chybělo to správné světlo... Mě ale teď navštívila kuchařská múza a já z toho mám obrovskou radost. Nápady přicházejí jak na běžícím pásu, sepisuju jeden recept za druhým a focení jde samo. No samo úplně ne, ale skoro 😀 Je to skvělé a já moc doufám, že to ještě nějakou chvíli vydrží. Tak mi držte palce.
|
|
|
|
Rozpalte grily
Prázdniny jsou tradičně ve znamení grilování a letní pohody. Ať máte ty grilovačky pořádně barevné, vypsala jsem pro vás tipy na různé přílohy, koření, dipy, omáčky, saláty a další mňamky, které se můžou při grilování hodit. Kompletní seznam vybraných receptů najdete u mě na facebooku. Tady je jen takové nakouknutí.
|
|
|
|
|
|
Jednoduchá pravidla grilování
Jak se stát králem či královnou grilování? Tady je pár jednoduchých tipů:
- Pokud grilujete na uhlí, podpalte ho minimálně půl hodiny před plánovanou přípravou jídla. Správnou a rovnoměrnou teplotu získáte až poté, kdy budou uhlíky dostatečně rozžhavené.
- Nepřeceňujte působení marinády. To, že nějaké maso naložíte na 3 dny do směsi oleje a koření, z tuhé "podešve" neudělá měkoučkou a šťavnatou dobrotu. Raději se soustřeďte na výběr správného a kvalitního masa. Ne každé se totiž na grilování hodí.
- Nestyďte se za používání teploměru. Vnitřní teplota masa má na výsledek zásadní vliv. Pokud třeba kuřecí prsa neprohřejete alespoň na 70 °C, je na bezpečné servírování ještě čas. Nechcete přece svým hostům přivodit zažívací problémy. Ale ani vysušený hamburger nikoho neoslní. Správná teplota uvnitř masa je prostě alfou a omegou každé povedené grilovačky.
- Nezapomeňte si předem připravit veškeré náčiní. Ať ho nehledáte na poslední chvíli. Někdy totiž stačí jen pár vteřin a plameny se postarají o zničení celého vašeho díla, zatímco vy se sháníte třeba po kleštích na obrácení masa.
- Nabídněte hostům kromě masa i další grilované pochoutky. Třeba celé jarní cibulky, papriky, chřest, cukety, hlavičky portobelllo žampiónů, sýry typu halloumi či panýr, vegetariánské špízy...
- A nezapomeňte na dezert! I ten můžete připravit na grilu. Třeba takové grilované nektarinky s vanilkovým tvarohem a křupavými oříšky nebo horkou směs lesního ovoce s kopečkem smetanové zmrzliny neodmítne nikdo 😋

|
|
|
|
Budu ráda, když mi odpovíte
Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂
|
|
|
|
Mějte krásné a propečené prázdniny
👩🏼🍳 Lucka Grusová z PaleoSnadno
Autorka Voňavé a Svěží kuchařky. Už je máte doma?
|
|
|
|
|
|