Červnová sezóna začíná. Oprava řádění šotka. Použitá Voňavá kuchařka za 2999 Kč 🤦‍♀️ Cuketa nebo brokolice? 

Zobrazit v prohlížeči
Nejen Paleo Snadno recepty

Vyzkoušejte: Domácí tlačenka

 

Co vy a tlačenka? Máte rádi, nebo nemáte? Děláte, nebo jen kupujete? Pokud jste se její přípravy doteď tak trošku báli, zkuste to se mnou. Věřím, že se vám povede hned napoprvé a úžasně si pochutnáte. U domácí přípravy je totiž skvělé, že si můžete sami určit, nakolik bude tlačenka tučná, jestli použijete spíše libové maso... Zkrátka si ji můžete vytunit přesně podle své chuti ❤️

 

Kouknout na recept

Recept je přirozeně bezlepkový a neobsahuje vejce. Odpovídá stravovacím stylům Keto, Low Carb, Primal, Paleo i Whole30.


A otázka na závěr. Česnek v tlačence ano, či ne? Pod receptem se rozproudila diskuse mezi zastánci a odpůrci česneku v tlačence. Tak by mě zajímalo: Jak jste na tom vy? 

 

 

Krátké aktuality

 

Chyba v minulém newsletteru

Kuře přece není segedín! V minulém newsletteru jsem vám slibovala kuře na paprice, ale omylem odkázala na segedínský guláš. Omlouvám se a chybu napravuji. Kuře na paprice najdete zde

Zobrazují se vám špatně mé newslettery 
Vyladit newsletter k dokonalosti pro všechny e-mailové klienty je téměř nadlidský úkol. Občas se prostě zobrazí chybně a připomíná spíš rozsypaný čaj. Proto si každý newsletter můžete otevřít i v prohlížeči, kde se zobrazí správně a hezky čitelně. V hlavičce každého mého e-mailu najdete odkaz pro jeho zobrazení v prohlížeči. Schváleně vyzkoušejte.


Voňavá kuchařka, bez korunky za 2300 Kč? 🤦‍♀️ Asi překlep

Fandím vracení knih zpět do oběhu a všem online antikvariátům a službám, které se o to pokouší. Ale prodávat první vydání mé Voňavé kuchařky skoro za trojnásobek ceny nové knihy mi smysl fakt nedává 😃 Narazila jsem na ně tady a tady. Doufám, že jde pouze o překlep v ceně 😃 Jsou věci (a patří sem i některé knihy), které s věkem na hodnotě získávají. Bylo by to sice fajn, ale pochybuji, že se zrovna z mé kuchařky časem stane sběratelský kousek. To raději sáhněte po úplně nové "Voňavce", kterou koupíte nejlevněji u mě na webu za 790 Kč, a navíc si k ní vyberte i dárek. 

 

 

 

Cuketa, brokolice, fazolové lusky nebo chřest

 

Léto se blíží a my máme k dispozici stále více a více čerstvých surovin. V červnu nám přibyly na talíř cukety, brokolice, fazolové lusky a pořád ještě můžeme využít sezony chřestu. Vybrala jsem pro vás pár zajímavých receptů vhodných pro červen. Celkem v tomto měsíci podle mých receptů můžete uvařit celých 108! dobrot, které najdete u mě na webu v přehledném seznamu.

 

 

 

Masové kuličky v oopsie plackách

 

Květákový kuskus

Pečené brokolicové karbanátky s tatarkou

Polévka z pečených rajčat

 

Polévka ze zelených fazolek se ztraceným vejcem

Panenka v parmazánové krustě s teplým květákovým salátem

 

Český chřest patří k nejlepšímu na světě


Věděli jste, že Česko je vyhlášeným pěstitelem chřestu? Nejslavnější chřestové plantáže v Evropě byly už v 19. století na jižní Moravě v Ivančicích. Zdejší chřest byl tehdy ve světě známější než třeba plzeňské pivo. A protože je chřestová sezona právě v plném proudu, mrkněte na 10 zajímavostí o chřestu. Některé mě fakt překvapily. Třeba ta desítka 😉

 

Nebojte se odpovědět

 

Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂

Mějte se krásně a křupavě!

👩🏼‍🍳 Lucka Grusová z PaleoSnadno

autorka Voňavé kuchařky. Už ji máte doma? 

Lucie Grusová