Krásný voňavý den,
léto je už za rohem a množství sezonních surovin, ze kterých můžeme vařit, se nám příjemně rozrůstá. Než se na ně společně podíváme, nakoukněte, co tu pro vás dnes mám.
|
Co vás v dnešním newsletteru čeká?
- Což takhle dát si
špenát tlačenku? A s česnekem, nebo bez?
- Pár rychlých aktualit
- 108 červnových receptů
- Zajímavosti o chřestu
|
|
|
|
Vyzkoušejte: Domácí tlačenka
|
 |
Co vy a tlačenka? Máte rádi, nebo nemáte? Děláte, nebo jen kupujete? Pokud jste se její přípravy doteď tak trošku báli, zkuste to se mnou. Věřím, že se vám povede hned napoprvé a úžasně si pochutnáte. U domácí přípravy je totiž skvělé, že si můžete sami určit, nakolik bude tlačenka tučná, jestli použijete spíše libové maso... Zkrátka si ji můžete vytunit přesně podle své chuti ❤️
|
Kouknout na recept |
Recept je přirozeně bezlepkový a neobsahuje vejce. Odpovídá stravovacím stylům Keto, Low Carb, Primal, Paleo i Whole30.
A otázka na závěr. Česnek v tlačence ano, či ne? Pod receptem se rozproudila diskuse mezi zastánci a odpůrci česneku v tlačence. Tak by mě zajímalo: Jak jste na tom vy?
|
|
|
|
Krátké aktuality
Chyba v minulém newsletteru
Kuře přece není segedín! V minulém newsletteru jsem vám slibovala kuře na paprice, ale omylem odkázala na segedínský guláš. Omlouvám se a chybu napravuji. Kuře na paprice najdete zde.
Zobrazují se vám špatně mé newslettery
Vyladit newsletter k dokonalosti pro všechny e-mailové klienty je téměř nadlidský úkol. Občas se prostě zobrazí chybně a připomíná spíš rozsypaný čaj. Proto si každý newsletter můžete otevřít i v prohlížeči, kde se zobrazí správně a hezky čitelně. V hlavičce každého mého e-mailu najdete odkaz pro jeho zobrazení v prohlížeči. Schváleně vyzkoušejte.
Voňavá kuchařka, bez korunky za 2300 Kč? 🤦♀️ Asi překlep
Fandím vracení knih zpět do oběhu a všem online antikvariátům a službám, které se o to pokouší. Ale prodávat první vydání mé Voňavé kuchařky skoro za trojnásobek ceny nové knihy mi smysl fakt nedává 😃 Narazila jsem na ně tady a tady. Doufám, že jde pouze o překlep v ceně 😃 Jsou věci (a patří sem i některé knihy), které s věkem na hodnotě získávají. Bylo by to sice fajn, ale pochybuji, že se zrovna z mé kuchařky časem stane sběratelský kousek. To raději sáhněte po úplně nové "Voňavce", kterou koupíte nejlevněji u mě na webu za 790 Kč, a navíc si k ní vyberte i dárek.
|
|
|
|
Cuketa, brokolice, fazolové lusky nebo chřest
Léto se blíží a my máme k dispozici stále více a více čerstvých surovin. V červnu nám přibyly na talíř cukety, brokolice, fazolové lusky a pořád ještě můžeme využít sezony chřestu. Vybrala jsem pro vás pár zajímavých receptů vhodných pro červen. Celkem v tomto měsíci podle mých receptů můžete uvařit celých 108! dobrot, které najdete u mě na webu v přehledném seznamu.
|
|
|
|
|
|
Český chřest patří k nejlepšímu na světě
Věděli jste, že Česko je vyhlášeným pěstitelem chřestu? Nejslavnější chřestové plantáže v Evropě byly už v 19. století na jižní Moravě v Ivančicích. Zdejší chřest byl tehdy ve světě známější než třeba plzeňské pivo. A protože je chřestová sezona právě v plném proudu, mrkněte na 10 zajímavostí o chřestu. Některé mě fakt překvapily. Třeba ta desítka 😉

|
|
|
|
Nebojte se odpovědět
Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂
|
|
|
|