Sladká, hořká, ledová, horká, hebká, smyslná... O čem je řeč? Samozřejmě o čokoládě! Bude o ní celý dnešní newsletter. Plus pár informací ze zákulisí. 

Zobrazit v prohlížeči
----------------------------
Odhlásit z newsletteru
Nejen Paleo Snadno recepty

Novinka: Nepečený čokoládový dort

 

Nepečený čokoládový dort

Tenhle nepečený čokoládový dort prostě musíte vyzkoušet! Příprava je velmi jednoduchá a vystačíte si jen s pár surovinami. Jedinou náročnou částí celého receptu je čekání, než čokoláda pořádně ztuhne. Takže do potřebných ingrediencí přidejte i špetku trpělivosti. Ale pak to bude stát za to 🙂

 

Kouknout na recept

Recept je (jako vždy) přirozeně bezlepkový, samozřejmě bez masa a také bez vajec. Odpovídá stravovacím stylům Low Carb a Primal. Pochutnají si na něm i vegetariáni. 

 

 

Jak vám jdou novoroční předsevzetí? 😈 

Rozhodli jste s příchodem nového roku změnit stravu a najednou na začátku února překvapivě koukáte na obsah talíře? Nebo se držíte a nový jídelníček si užíváte? Ať odpovíte tak, nebo tak, nejste v tom zdaleka sami. Koukněte dole na graf a určitě se v něm najdete 🙂 Je to totiž každoročně stejné - s příchodem nového roku návštěvnost stránek vystřelí do výšin, pak během ledna pomalu ale jistě klesá a na konci února už se drží jen ti nejvytrvalejší. Každé pondělí a hlavně každého prvního v měsíci to zase malinko naskočí, aby totální zásek udělaly Velikonoce a nejhlubší propad prázdniny. Po skončení dovolených se zase vídáme o něco častěji. Pak přijdou Vánoce. A pak nový rok, a vše se opakuje jak podle kopíráku 😃 

 

 

Končím s vařením!

Tak začínal můj nedávný příspěvek na Facebooku. No nekončím, jasně že ne 🙂 To byla snaha upoutat pozornost. Rozhodla jsem se totiž na stránky umístit vaše recenze na kuchařky (zejména na tu novou Svěží). Sama o nich můžu napsat cokoliv, ale nejlepší je, když to uděláte vy sami. Mohla bych to sice "vyzobat" z různých komentářů na Facebooku či z e-mailů, ale napadlo mě je získat touto cestou. Takže jestli vás zajímá, co si o mých kuchařkách myslí ti, kteří podle nich vaří, koukněte sem. A pokud máte vlastní zkušenost s mými kuchařkami, budu ráda, pokud se s nimi o ně pod příspěvkem podělíte. Samozřejmě pak berte na vědomí všechna rizika, která s tím souvisí. Třeba, že budete slavní u mě na stránkách 😃

 

Otočili jste teprve pár stránek a já už začínám pracovat na dalších 

Mám na mysli stránky z vyprodané limitované edice kalendáře pro rok 2022. Možná to zní naprosto šíleně, je ale už nejvyšší čas začít pracovat na kalendáři pro rok 2023. Vymyslet nové recepty, vše sepsat, seřadit podle aktuální sezóny a pak tisíckrát zkontrolovat nějaký čas zabere. A pak samotřejmě i samotná výroba. Do posledního kalendáře jsem přidala novou vychytávku a moc by mě zajímalo, zda se ujme. Lze z něj totiž (až doslouží) velmi snadno udělat přehledná minikuchařka. Tenhle nápad, který vzešel z vašich zpráv, se mi moc líbí a počítám s ním i do dalšího kalendáře. Ale jestli se líbí i vám a využijete ji, se dozvím až cca za rok. Anebo se zeptám - máte letošní kalendář a chystáte se z něj minikuchařku udělat? 

 

Čokoláda

Zaujal vás hlavní recept? Pak bych se vsadila, že patříte mezi milovníky čokolády. V tom případě jukněte i na další recepty a vyberte si nějakou dobrotu na víkendové hořkosladké hřešení 😈

 

 

Čokoládový dort s malinami🍫 Čokoládový dort s malinami

 
Čokoládový termix

🍫 Čokoládový termix

Nugátové a čokoládové košíčky

🍫 Nugátové a čokoládové košíčky

Nepečený tříbarevný cheesecake

🍫 Nepečený tříbarevný cheesecake

 
Čokoládová panna cotta

🍫 Čokoládová panna cotta

Čokoládová pěna

🍫 Čokoládová pěna

Filmová Čokoláda


Čím jiným zakončit tenhle hořkosladký čokoládový newsletter než filmovou čokoládou s Juliette Binoche a Johnny Deppem? Předpokládám, že tuhle filmovou klasiku z roku 2000 jste už viděli. Možná ale je načase si po 22 letech film zopakovat. Rozhodně za to stojí, protože 80% hodnocení na CSFD nemá pouhou náhodou

 

Čokoláda

 

Nemáte chuť na sladkou filmovou romanci? 

Jestli dáváte spíše přednost zajímavým informacím než rozplýváním se před obrazovkou, zkuste tento článek o jednom z mýtů o čokoládě. Víte, co přesně znamenají procenta uváděná na jejím obalu? Já to třeba ještě nedávno nevěděla. 

 

Budu ráda, když mi odpovíte

Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂

 Mějte pohodový sladký 🍫 čokoládový den!

 👩🏼‍🍳 Lucka Grusová z PaleoSnadno

 autorka Voňavé a Svěží kuchařky. Už je máte doma? 

Lucie Grusová