Paličky ve španělském rytmu. Z čeho vařit v březnu? Konec videoreceptů? Dobroty z jednoho pekáče. Už vím, podle čeho nejraději vaříte.
|
|
|
|
Klidný den přeji.
Posílám můj pravidelný newsletter o vaření, ale dnes bez mých oblíbených smajlíků. Nemůžu předstírat, že se nic neděje. Že je svět v pořádku. Poslední dny neustále přemýšlím, jak nejvíc v rámci svých možností pomoct. Samozřejmě kromě finanční a materiální podpory, kterou beru tak nějak automaticky. Nakonec, abych se úplně nezbláznila, jsem to vyhodnotila tak, že se budu dál snažit dělat to, co mě baví, nabíjí a co umím nejlépe. Připravovat nové recepty, které vám doufám zpříjemní a snad i trochu rozjasní den a posunou ho zpět malinko k normálu. Snad tím nikoho neurazím.
Dnes jsem pro vás vybrala recepty, nad kterými nemusíte trávit moc času. Které se připraví tak trochu samy, protože si myslím, že přesně to teď potřebujeme. Zkrátka hoďte suroviny na pekáč a mezitím se věnujte tomu, co vás nabíjí. Ať už je to další kapitola rozečtené knihy, nový díl oblíbeného seriálu nebo společnost vašich nejbližších.
|
Co vás v dnešním newsletteru čeká?
- Španělské kuřecí paličky
- Z čeho vařit v březnu?
- Tvorba video receptů
- Recepty z jednoho pekáčku
- Už vím, podle čeho nejraději vaříte
|
|
|
|
Nový recept: Španělské kuřecí paličky
|
 |
Také máte rádi různé pečené kuřecí paličky na zelenině? Dnes je se mnou vyzkoušejte ve španělském rytmu a ve znamení hesla: "Za málo práce, hodně muziky". Příprava je totiž velmi jednoduchá, ale chuť přímo božská.
|
Podívat se na recept |
Recept je (jako vždy) přirozeně bezlepkový, bez vajec a bez použití mléčných výrobků. Odpovídá stravovacím stylům Whole30, Paleo, Low Carb a Primal.
|
|
|
|
Z čeho vařit v březnu?
I když se už pomalu začínáme loučit se zimou a vyhlížíme jaro, ještě bude chvíli trvat, než se nabídka místní zeleniny v obchodech rozroste. Pokud vám dochází inspirace, z čeho právě teď sezónně vařit, nakoukněte do březnových receptů. Najdete jich tam přesně 61 a také soupis 12 typických březnových surovin, za které nenecháte v obchodě majlant, protože k nám necestovaly přes půlku světa.
Tvorba video receptů u ledu
Na mém YouTube kanále už několik měsíců nepřibyl žádný video recept. I když to možná ve výsledku vypadá jednoduše, jejich produkce je hodně náročná. Den strávený točením receptu, plus další den na jeho sestříhání a publikování je bohužel pro mě aktuálně nějak příliš. Navíc se mi zdá, že lidi čím dál tím méně chtějí vidět celý recept a jeho přípravu. Že jim stačí jen pár vteřin a základních bodů pro představu. Což splňují krátká instagramová Reels. I ty jsou sice na tvorbu náročnější, než to možná na první pohled vypadá, ale jsem schopná je připravit v řádu několika hodin a aktuálně mi dávají větší smysl. Jak to vidíte vy? Chybí vám má YouTube videa? Je pro vás vůbec video postup přínosem? Nebo bohatě stačí fotka + text a všechno ostatní jen zdržuje? Takhle jsem se totiž nedávno zeptala na Instagramu a pro mě zcela překvapivě třetina lidí odpověděla, že je videa nezajímají vůbec, a zbytek videa sice chtěl, ale raději jen velmi krátká. Tak mě moc zajímá, jak to vnímáte vy. Díky moc za vaši zpětnou vazbu 🙏🏻
|
|
|
|
🥘 Recepty z jednoho pekáčku
Ráda stojím u plotny, míchám, dochucuji, ochutnávám... Je to pro mě způsob relaxu. Ale zdaleka ne vždy. Někdy potřebuju, aby se jídlo připravilo skoro samo a já mezitím mohla dělat něco jiného. Pak přichází na řadu recepty z jednoho pekáčku.
|
|
|
|
|
Podle čeho nejraději vaříte?
Ve dvou předchozích newsletterech jsem se vás ptala, podle čeho nejraději vaříte. No a už to vím. Řekla jsem si, že by vás odpovědi mohly také zajímat. Takže tady jsou.




|
|
|
|
Budu ráda, když mi napíšete
Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂
|
|
|
|
Mějte klidný den a držte se!
👩🏼🍳 Lucka Grusová z PaleoSnadno
autorka Voňavé a Svěží kuchařky. Už je máte doma?
|
|
|
|
|
|