Paličky ve španělském rytmu. Z čeho vařit v březnu? Konec videoreceptů? Dobroty z jednoho pekáče. Už vím, podle čeho nejraději vaříte.

Zobrazit v prohlížeči
----------------------------
Odhlásit z newsletteru
Nejen Paleo Snadno recepty

Nový recept: Španělské kuřecí paličky

 

Nepečený čokoládový dort

Také máte rádi různé pečené kuřecí paličky na zelenině? Dnes je se mnou vyzkoušejte ve španělském rytmu a ve znamení hesla: "Za málo práce, hodně muziky". Příprava je totiž velmi jednoduchá, ale chuť přímo božská.

Podívat se na recept

Recept je (jako vždy) přirozeně bezlepkový, bez vajec a bez použití mléčných výrobků. Odpovídá stravovacím stylům Whole30, Paleo, Low Carb a Primal.

 

Z čeho vařit v březnu? 

I když se už pomalu začínáme loučit se zimou a vyhlížíme jaro, ještě bude chvíli trvat, než se nabídka místní zeleniny v obchodech rozroste. Pokud vám dochází inspirace, z čeho právě teď sezónně vařit, nakoukněte do březnových receptů. Najdete jich tam přesně 61 a také soupis 12 typických březnových surovin, za které nenecháte v obchodě majlant, protože k nám necestovaly přes půlku světa.  

 

Tvorba video receptů u ledu

Na mém YouTube kanále už několik měsíců nepřibyl žádný video recept. I když to možná ve výsledku vypadá jednoduše, jejich produkce je hodně náročná. Den strávený točením receptu, plus další den na jeho sestříhání a publikování je bohužel pro mě aktuálně nějak příliš. Navíc se mi zdá, že lidi čím dál tím méně chtějí vidět celý recept a jeho přípravu. Že jim stačí jen pár vteřin a základních bodů pro představu. Což splňují krátká instagramová Reels. I ty jsou sice na tvorbu náročnější, než to možná na první pohled vypadá, ale jsem schopná je připravit v řádu několika hodin a aktuálně mi dávají větší smysl. Jak to vidíte vy? Chybí vám má YouTube videa? Je pro vás vůbec video postup přínosem? Nebo bohatě stačí fotka + text a všechno ostatní jen zdržuje? Takhle jsem se totiž nedávno zeptala na Instagramu a pro mě zcela překvapivě třetina lidí odpověděla, že je videa nezajímají vůbec, a zbytek videa sice chtěl, ale raději jen velmi krátká. Tak mě moc zajímá, jak to vnímáte vy. Díky moc za vaši zpětnou vazbu 🙏🏻 

 

🥘 Recepty z jednoho pekáčku


Ráda stojím u plotny, míchám, dochucuji, ochutnávám... Je to pro mě způsob relaxu. Ale zdaleka ne vždy. Někdy potřebuju, aby se jídlo připravilo skoro samo a já mezitím mohla dělat něco jiného. Pak přichází na řadu recepty z jednoho pekáčku.

 

 

Masové koule plněné růžičkovou kapustou🥘 Masové koule s gratinovaným pórkem

 
Krkovička s kapustičkami

🥘 Gratinovaný květák

Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

🥘 Trhané maso

Celerový salát

🥘 Živáňská pečeně v alobalu

 
Celerová polévka s nivou a ořechy

🥘 Pekáčkový guláš

Celerové „halušky“ se zelím

🥘 Pečená kuřecí křídla

Podle čeho nejraději vaříte? 

Ve dvou předchozích newsletterech jsem se vás ptala, podle čeho nejraději vaříte. No a už to vím. Řekla jsem si, že by vás odpovědi mohly také zajímat. Takže tady jsou. 

 

 

 

 

 

Budu ráda, když mi napíšete

Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂

 Mějte klidný den a držte se!

 👩🏼‍🍳 Lucka Grusová z PaleoSnadno

 autorka Voňavé a Svěží kuchařky. Už je máte doma? 

Lucie Grusová