Krásný den,
pravidelná dávka receptů až k vám na talíř je tu 🙂
Když přejdete na nový stravovací styl, ze začátku to možná vypadá, že nic nemůžete. Že už si nikdy nedáte žádnou pořádnou přílohu a že to zkrátka bude nuda na talíři. Já ale doufám, že po tomhle e-mailu bude vaším jediným problémem jakou přílohu zvolit dřív.
|
Co vás v tomto e-mailu čeká?
- Možná ne úplně nový, ale skvělý recept, který stojí za to zkusit
- Novinky ze zákulisí - díky za vaše nápady
- Přiložím, přiložíš, přiložíme.. a pěkně barevně
- Má barva žloutku vliv na kvalitu vajíčka?
|
|
|
|
Vyzkoušejte: Kuře na paprice
|
 |
Máte rádi kuře na paprice? Já ho naprosto miluju ❤️ I proto jsem tenhle recept prostě musela připravit! Dokonce včetně video postupu, ať se vám vaří zase o něco snadněji. Šťavnaté kuřecí maso v hebké husté smetanové omáčce, a to vše bez použití jakékoliv mouky. Vyzkoušejte a určitě mi dáte za pravdu, že tohle je prostě lahoda.
|
Kouknout na recept |
Recept je přirozeně bezlepkový, nejsou v něm použita vejce a odpovídá stravovacím stylům Keto, Low Carb a Primal.
|
|
|
|
Co je u mě nového?
Vylepšený kalendář
Jsem moc ráda, když se mnou nejen vaříte, ale dáte mi i vědět, co by vám v kuchyni pomohlo. Dostala jsem od vás tip (děkuju, Dagmar ❤️) jak vylepšit kalendář. Moc se mi líbí, a tak jsem ho do toho připravovaného hned použila. O co jde? Recepty budou vytištěné na dvoustraně proti sobě. Takže až kalendář doslouží, budete si je moct odstřihnout a sešít do malé sezónní kuchařky. Na první pohled možná drobnost, ale podle mě je to super nápad. Doufám, že se bude líbit i vám.
Prequel Voňavé kuchařky
Prequelem se označují filmy (nejen), jejichž děj předchází v dějové chronologii příběhu dříve uveřejněného díla. Uff to je definice 🤣 No a já už nějaký čas usilovně pracuju na prequelu Voňavé kuchařky. Proč prequel? Voňavá kuchařka je plná šťavnatých receptů ze sezónních surovin pro podzim a zimu. Nová kuchařka bude plná (doufám) ještě šťavnatějších receptů zaměřených na jaro a léto. První dvě roční období. Kruh se uzavře. A jak se bude jmenovat? S…. ……. Nenene, název vám ještě neprozradím, ale můžete zkusit hádat. Schválně jestli se někdo trefí 🤓 Napište mi váš tip.
|
|
|
|
Kde je ta příloha? Na talíři
Hned po pečivu jsou přílohy asi nejvíce vyhledávanou kategorí receptů, když řešíte nový způsob stravování a nebo si chcete zpestřit ten stávající. Ze začátku se může zdát, že vlastně nic nemůžete, že to bude nuda na talíři. Já si ale myslím, že je to právě naopak! Koukněte na ty barvy! Stačí si vybrat, na co máte chuť ❤️
Kompletní přehled příloh najdete u mě na webu nebo v aplikaci v kategorii Přílohy.
|
|
|
|
|
|
Všech 81 příloh na webu |
|
Tip do kuchyně: Hodnotíte kvalitu vajec podle barvy žloutku?
A víte, že to není pravda? Rozdílný odstín žloutku je totiž způsoben stravou slepic, nikoli způsobem jejich chovu. Potravináři stanovili pro barvu žloutků stupnici, kde je jejich odstín označen číslem od jedničky do patnácti, tedy od světle žluté po oranžovou. A co je nejzajímavější? V různých částech světa lidé preferují různě barevné žloutky. Vejce se sytě oranžovými žloutky (13-14) se těší oblibě nejen u nás, ale také v Německu, Nizozemí, Španělsku a Belgii. O něco méně syté zbarvení (11-12) upřednostňují obyvatelé severní Francie, jižní Anglie a Finska. Téměř bledá vejce si zase oblíbili spotřebitelé v Irsku, severní Anglii a Švédsku (8-9). Více informací o kvalitě a barvě žloutků si můžete přečíst třeba zde.

|
|
|
|
Nebojte se odpovědět
Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂
|
|
|
|