Vanilkový termix. Přejmenovat web? Připravte se, než budou cukety všude. Na velikosti záleží.

Zobrazit v prohlížeči
Nejen Paleo Snadno recepty

Nový recept: Vanilkový termix

 

Z termixů je asi nejvíc oblíbený čokoládový. Lidi prostě čokoládu milují! Já osobně ale kopu za tým "vanilka" 🙂 Proto jsem MUSELA připravit recept i na tuhle vanilkovou dobrotu. Jestli to máte podobně jako já, nebo prostě jen chcete vyzkoušet další variantu termixu, určitě si tenhle hebký vanilkový krém se mnou připravte. A dejte mi vědět, který tým jste vy.

 

Kouknout na recept

Recept je přirozeně bezlepkový. Odpovídá stravovacím stylům Low Carb, Primal a je vegetariánský. 

 

 

Co se mi honí hlavou? Budu ráda za váš názor 

 

Změna jména Paleo Snadno na...

Několik let přemýšlím nad změnou názvu webu paleosnadno.cz. Už úplně neodpovídá obsahu a zejména pro nové návštěvníky je asi matoucí. Recepty nejsou jen čistě Paleo, odpovídají mnoha dalším stravovacím stylům.

Všechny mé recepty jsou přirozeně bezlepkové, a tak do budoucna i zůstane. Vydat se ale cestou, kdy by název obsahoval spojení "bez lepku", úplně nechci. 

Už nad tím přemýšlím vážně dlouho a aktuálně mám na seznamu dva kandidáty pro nový název. 
 

  • PodleGrusovky.cz
  • LuckyRecepty.cz


Ani s jedním nejsem ale úplně spokojená. PodleGrusovky se mi docela líbí. Vznikl vlastně tak nějak sám od sebe, z vašich řad. To vy jste ho vymysleli. Hlavně na Instagramu ho lidé rádi používají jako #hashtag k označení mých receptů. Zkomolenina mého příjmení z Grusová na Grusovka možná zní někomu krapet jako nadávka 😀 Mně to ale vůbec nevadí a naopak se mi líbi. 

Lucky Recepty jsou pro mě takové nijaké. I když je tam pěkný dvojsmysl s anglickým slovem Lucky - šťastný. Mám ale krapet problém s tím, že by to celé bylo sebestředně postavené na mém jméně. Což se ostatně týká i prvního názvu. Jsem spíše introvert a plachý člověk, takže nerada někde vyčnívám. Chci, aby moje stránky byly hlavně o dobrém jídle, ne přímo o mně.

Třeba máte v rukávu pěkný název, který mě ještě nenapadl. Podělíte se o něj se mnou? Nebo mi alespoň napište, co si myslíte o mých dvou kandidátech. Líbí se vám? Který je podle vás lepší? A nebo mám nechat PaleoSnadno?

 

 

 

Cuketový nářez

 

Sezona cuket je tu! ❤️ Každý rok se na ni dlouho čeká a nadává se na cenu v obchodech. Po pár měsících zase ale začnou docházet nápady, jak extra bohatou úrodu zpracovat. Cukety budou všude. Lidé se budou hrdě chlubit, co vypěstovali, a internet zaplaví fotky cuket a cuketová meme. A tak je to každý rok 🙂
S tím nedostatkem nápadů ale můžu pomoct. Tak nakoukněte a připravte si něco dobrého na zub. Vybrala jsem ty neojblíbenější, dalších 22 receptů s cuketou najdete u mě na webu

 

 

 

Cuketové špagety (cudle) s tuňákem

 

Cuketové rollatini

Cuketové makovníky

Žluté kuřecí curry

 

Cuketové placky se sušenými rajčaty

Cukeťáky (cuketové „bramboráky“)

f
ff

Cuketová meme

 
Pokud patříte mezi ne-pěstitele cuket a každý rok jen kroutíte hlavou nad fotografiemi zahradnických úspěchů vašich známých, mám pro vás řešení. Vyzbrojte se cuketovými meméčky 😁. Tady jich pár máte. Další dávku najdete třeba na Giphy.

 

Na velikosti (cuket) záleží


I když si mnozí z devadesátek odnesli silné přesvědčení, že tykev se má nechat dorůst rozměrů několikatýdenního podsvinčete, není tomu tak. Nejchutnější a kuchyňsky nejvděčnější jsou mladé, vlastně ještě nezralé plody, sklízené při délce 15-20 centimetrů a průměru 2–4 cm. Pokud tedy nemáte ambice zazářit s mastodontem na příštím ročníku zahrádkářské výstavy, případně překonat dosavadní rekord 2,52 metrů, který podle Guinessovy knihy rekordů drží jistý Giovanni Batista Scozzafava z kanadského Ontaria, trhejte či kupujte cukety mladé.


Proč? Díky jemnější chuti, tenké slupce a minimu semínek jsou skvělým materiálem pro nejrůznější kuchyňská dobrodružství, včetně ne úplně běžného použití zasyrova.

Další zajímavosti o cuketě zde

 

Nebojte se odpovědět

 

Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂

Mějte se krásně a křupavě!

👩🏼‍🍳 Lucka Grusová z PaleoSnadno

autorka Voňavé kuchařky. Už ji máte doma? 

Lucie Grusová