Vanilkový termix. Přejmenovat web? Připravte se, než budou cukety všude. Na velikosti záleží.
|
|
|
|
Krásný tropický den,
(meteorologické) léto udeřilo plnou silou ☀️ Protože je tu čtvrtek a víkend za dveřmi, mám tu pro vás další dávku receptů. Ale nebude to jen o jídle. Budu také moc ráda za vaši reakci na téma, nad kterým už dlouho přemýšlím. Pomůžete? Nakonec se zásobíme dávkou cuketových MEMEček. Protože - kdo je připraven, není zaskočen 😀
|
Co vás v dnešním newsletteru čeká?
- Zase jiný termix, tentokrát vanilkový
- Mám se přejmenovat? Jak?
- Cucurbita pepo (giromontiina), neboli cuketa
- Na velikosti záleží
|
|
|
|
Nový recept: Vanilkový termix
|
 |
Z termixů je asi nejvíc oblíbený čokoládový. Lidi prostě čokoládu milují! Já osobně ale kopu za tým "vanilka" 🙂 Proto jsem MUSELA připravit recept i na tuhle vanilkovou dobrotu. Jestli to máte podobně jako já, nebo prostě jen chcete vyzkoušet další variantu termixu, určitě si tenhle hebký vanilkový krém se mnou připravte. A dejte mi vědět, který tým jste vy.
|
Kouknout na recept |
Recept je přirozeně bezlepkový. Odpovídá stravovacím stylům Low Carb, Primal a je vegetariánský.
|
|
|
|
Co se mi honí hlavou? Budu ráda za váš názor
Změna jména Paleo Snadno na...
Několik let přemýšlím nad změnou názvu webu paleosnadno.cz. Už úplně neodpovídá obsahu a zejména pro nové návštěvníky je asi matoucí. Recepty nejsou jen čistě Paleo, odpovídají mnoha dalším stravovacím stylům.
Všechny mé recepty jsou přirozeně bezlepkové, a tak do budoucna i zůstane. Vydat se ale cestou, kdy by název obsahoval spojení "bez lepku", úplně nechci.
Už nad tím přemýšlím vážně dlouho a aktuálně mám na seznamu dva kandidáty pro nový název.
- PodleGrusovky.cz
- LuckyRecepty.cz
Ani s jedním nejsem ale úplně spokojená. PodleGrusovky se mi docela líbí. Vznikl vlastně tak nějak sám od sebe, z vašich řad. To vy jste ho vymysleli. Hlavně na Instagramu ho lidé rádi používají jako #hashtag k označení mých receptů. Zkomolenina mého příjmení z Grusová na Grusovka možná zní někomu krapet jako nadávka 😀 Mně to ale vůbec nevadí a naopak se mi líbi.
Lucky Recepty jsou pro mě takové nijaké. I když je tam pěkný dvojsmysl s anglickým slovem Lucky - šťastný. Mám ale krapet problém s tím, že by to celé bylo sebestředně postavené na mém jméně. Což se ostatně týká i prvního názvu. Jsem spíše introvert a plachý člověk, takže nerada někde vyčnívám. Chci, aby moje stránky byly hlavně o dobrém jídle, ne přímo o mně.
Třeba máte v rukávu pěkný název, který mě ještě nenapadl. Podělíte se o něj se mnou? Nebo mi alespoň napište, co si myslíte o mých dvou kandidátech. Líbí se vám? Který je podle vás lepší? A nebo mám nechat PaleoSnadno?
|
|
|
|
Cuketový nářez
Sezona cuket je tu! ❤️ Každý rok se na ni dlouho čeká a nadává se na cenu v obchodech. Po pár měsících zase ale začnou docházet nápady, jak extra bohatou úrodu zpracovat. Cukety budou všude. Lidé se budou hrdě chlubit, co vypěstovali, a internet zaplaví fotky cuket a cuketová meme. A tak je to každý rok 🙂
S tím nedostatkem nápadů ale můžu pomoct. Tak nakoukněte a připravte si něco dobrého na zub. Vybrala jsem ty neojblíbenější, dalších 22 receptů s cuketou najdete u mě na webu.
|
|
|
|
|
|
Cuketová meme
Pokud patříte mezi ne-pěstitele cuket a každý rok jen kroutíte hlavou nad fotografiemi zahradnických úspěchů vašich známých, mám pro vás řešení. Vyzbrojte se cuketovými meméčky 😁. Tady jich pár máte. Další dávku najdete třeba na Giphy.
|
|
Na velikosti (cuket) záleží
I když si mnozí z devadesátek odnesli silné přesvědčení, že tykev se má nechat dorůst rozměrů několikatýdenního podsvinčete, není tomu tak. Nejchutnější a kuchyňsky nejvděčnější jsou mladé, vlastně ještě nezralé plody, sklízené při délce 15-20 centimetrů a průměru 2–4 cm. Pokud tedy nemáte ambice zazářit s mastodontem na příštím ročníku zahrádkářské výstavy, případně překonat dosavadní rekord 2,52 metrů, který podle Guinessovy knihy rekordů drží jistý Giovanni Batista Scozzafava z kanadského Ontaria, trhejte či kupujte cukety mladé.
Proč? Díky jemnější chuti, tenké slupce a minimu semínek jsou skvělým materiálem pro nejrůznější kuchyňská dobrodružství, včetně ne úplně běžného použití zasyrova.
Další zajímavosti o cuketě zde.

|
|
|
|
Nebojte se odpovědět
Tohle není klasický newsletter, na který se nedá odpovědět. Klidně mi napište. Moc ráda si přečtu, co vám chutná a co ne. Zajímá mě váš názor. Šířit a přeposílat obsah newsletteru vřele povoleno 🙂
|
|
|
|
Mějte se krásně a křupavě!
👩🏼🍳 Lucka Grusová z PaleoSnadno
autorka Voňavé kuchařky. Už ji máte doma?
|
|
|
|
|
|